Twelve Kassa

Over Twelve

Twelve kassasysteem is een relatief nieuw point-of-sale (POS) systeem dat gebruikt wordt door kleine en middelgrote bedrijven. Het systeem heeft echter een aantal nadelen die potentiële gebruikers moeten overwegen voordat ze besluiten het te gebruiken.

Een van de belangrijkste nadelen van het Twelve kassasysteem is de prijs. Het is duurder dan veel andere POS-systemen op de markt. Dit kan een probleem zijn voor kleine bedrijven met beperkte budgetten.

Een ander nadeel van het Twelve kassasysteem is de beperkte functionaliteit. Het systeem is ontworpen om eenvoudig te zijn en is daarom niet zo uitgebreid als sommige andere POS-systemen. Dit kan een probleem zijn voor bedrijven die complexe transacties moeten uitvoeren of die meer gedetailleerde rapportage nodig hebben.

Een ander nadeel van het Twelve kassasysteem is de afhankelijkheid van internet. Het systeem is cloud-gebaseerd, wat betekent dat het internet nodig heeft om te werken. Als er problemen zijn met de internetverbinding, kan het systeem niet worden gebruikt. Dit kan een probleem zijn voor bedrijven in gebieden met slechte internetverbindingen of die vaak te maken hebben met stroomstoringen.

Een ander nadeel van het Twelve kassasysteem is het gebrek aan integratiemogelijkheden. Het systeem kan niet worden geïntegreerd met veel andere zakelijke software, zoals boekhoudsoftware of inventarisbeheersoftware. Dit kan een probleem zijn voor bedrijven die meerdere systemen gebruiken om hun bedrijfsprocessen te beheren.

Tot slot heeft het Twelve kassasysteem beperkte aanpassingsmogelijkheden. Het systeem kan niet worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf. Dit kan een probleem zijn voor bedrijven die speciale functies nodig hebben of die hun POS-systeem willen personaliseren om bij hun merk te passen.

Kortom, het Twelve kassasysteem heeft een aantal nadelen die potentiële gebruikers moeten overwegen voordat ze besluiten het te gebruiken. Hoewel het eenvoudig te gebruiken is en een aantal nuttige functies biedt, kan de prijs, beperkte functionaliteit, afhankelijkheid van internet, gebrek aan integratiemogelijkheden en beperkte aanpassingsmogelijkheden problemen opleveren voor sommige bedrijven.

Informatie
79
/maand
1 kassapunt
Restaurant Management
Rapportage en analyse
Support
IOS
Android
Windows
Offerte
Twelve
4.4
Gebaseerd op 137 beoordelingen
powered by Google
Wil StaffhorstWil Staffhorst
15:15 20 Nov 23
Angelique TraasAngelique Traas
10:50 15 Nov 23
Aangeven dat er afgesproken dingen niet in orde zijn. Nooit meer iets van vernomen. Waardeloos bedrijf!! Maar wel rekeningen sturen.
martijn tholemartijn thole
13:24 03 Nov 23
Blijven je telefonisch lastig vallen. Wij zijn niet geïnteresseerd in jullie kassa systeem. Graag ophouden met ons telefonisch lastig te vallen.
MW-WEBDESIGNMW-WEBDESIGN
14:08 24 Oct 23
Geert JasperGeert Jasper
10:04 19 Oct 23
Berry SchollenBerry Schollen
17:02 15 Oct 23
Rien KamphorstRien Kamphorst
09:30 08 Oct 23
Jantje Van de wielJantje Van de wiel
15:02 06 Oct 23
Fijn bedrijf om zaken mee te doenSnelle leveringService is prima
Geertje Schut-SellisGeertje Schut-Sellis
05:50 05 Oct 23
Kirsten WellecommeKirsten Wellecomme
12:25 04 Oct 23
zeer tevreden over de vriendelijkheid en de snelle service om mijn probleem op te lossen met de bank terminal.
Barney KlingenbergBarney Klingenberg
14:42 20 Sep 23
Nou was de middag een domper,EMS beëindigde het contract eenzijdig zonder opgave reden.Dan zouden we dus binnenkort geen pinbetalingen meer kunnen verwerken.Twelve werd ook overvallen en hun medewerkers hebben hun best gedaan de situatie goed uit te leggen aan getroffen klanten.Hun algemene advies was CCV. Omdat deze compatibel is met meer banken en oplossingen. Wij hebben ING en ING heeft ook zelf een betalingsverwerkings dienst.Toen ik dit in mail beantwoorde gaf Kelly binnen minuten antwoord met de gegevens die nodig had voor mijn aanvraag. Zonder dat ik hierom vroeg. Dat is nou echt meedenken.Kelly Druppers, Je bent oprecht een topper. Zowel je professionele algemene mail als als sneller probleem oplosser en meedenker.
Gerard HilderinkGerard Hilderink
08:15 20 Sep 23
We hebben als tennisvereniging bij het open toernooi een extra mobiele kassa geleend van Twelve. Aanvraag liep probleemloos, ook het terugsturen. Grootste pluspunt was dat alles in een keer werkte. Aanzetten en werken. TOP
René RodenburgRené Rodenburg
11:13 12 Sep 23
Zeer vriendelijke en geduldige helpdesk. Prima geholpen met iets wat we zelf hadden veroorzaakt
Bernadet JenneskensBernadet Jenneskens
16:00 07 Sep 23
super service Lennart gaf met veel geduld goede uitleg 😉
Mirjam HenselsMirjam Hensels
10:58 07 Sep 23
Een persoonlijke benadering bij de beantwoording van mijn vraag door Marjolijn! Ze denkt mee met het probleem en weet het ook nog op te lossen. superservice!
Rene VletterRene Vletter
10:55 01 Sep 23
Ad SmuldersAd Smulders
14:33 30 Aug 23
Prima gedaan, eindelijk een vlotte actie
arie taalarie taal
14:52 26 Aug 23
J.T. NotenboomJ.T. Notenboom
09:20 22 Aug 23
Uitstekende support. Snelle persoonlijke reactie op mijn hulpvraag. Mijn probleem werd snel voor mij opgelost. Complimenten!
peter corverpeter corver
13:42 16 Aug 23
pinautomaat netjes en goed ingesteld
Ron LindoornRon Lindoorn
19:32 10 Aug 23
Tex Town TigersTex Town Tigers
09:03 09 Aug 23
Lalique MuseumLalique Museum
09:07 08 Aug 23
Een van de medewerkers ging na werktijd zelfs nog voor ons aan de slag. We kregen daarna een handige rapportage met uitleg. Super!
John SneldersJohn Snelders
21:14 05 Aug 23
Bert HeerenBert Heeren
08:16 22 Jul 23
Wij hebben positieve ervaringen met de software, hardware en het team van Twelve. Van harte aanbevolen!
Super gereageerd op onze vragen en kunnen weer verder met onze digitale prijslijst 👍😊 ziet er voortreffelijk uit in de bar
Begin nooit aan een kassasysteem van Twelve. Service is erg traag en van een oplossend vermogen hebben ze nog nooit gehoord.Ze beloven van alles en nog wat, maar er gebeurd niets. Prijs is er dan ws ook naar. De goedkoopste van iedereen, maar uiteindelijk als je kijkt naar de tijd en irritatie die het je kost is Twelve veruit de duurste...Had ik maar nooit geluisterd naar hun gladde praatjes....
Jeroen TeeuwenJeroen Teeuwen
10:11 17 May 23
Geweldig bedrijf!Het kassasysteem werkt heel eenvoudig en is voor iedereen te begrijpen.Als we vragen hebben, reageren ze snel. De medewerkers van Twelve zijn heel erg behulpzaam en vriendelijk.Ik kan het elke vereniging aanraden.
js_loader
Twelve Kassa
Conclusie:
Simpel kassasysteem
Prijs
7.2
Service
6.7
Kwaliteit
8.2
Gebruiksvriendelijkheid
7
Reader Rating6 Stemmen
5.6
Pluspunten
Uitgebreid
Veel integraties
Minpunten
Relatief duur
7.3
Totaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES

Vul uw gegevens in en u krijgt van ons zo snel mogelijk een advies op maat met de meest voordelige optie in uw mailbox.
Leave this field blank